Hoe maak je een Gebied op iNaturalist

Gewijzigd op Ma, 26 Aug om 3:33 PM

Om een ​​nieuwe Plaats te kunnen aanmaken, moet jouw account minimaal 50 verifieerbare waarnemingen bevatten. De waarnemingen hoeven niet gemaakt te worden in het gebied waar je het gebied wilt maken, ze kunnen overal worden waargenomen.

Zodra je 50 verifieerbare waarnemingen hebt bereikt, kan het tot een uur duren voordat het systeem je voldoet aan de vereisten. Plaatsen op iNaturalist kunnen alleen worden gemaakt door een KML-bestand te uploaden.

Omdat er bij het toevoegen, verwijderen of bewerken van de grens van een Gebied de infrastructuur van iNaturalist extra wordt belast, zijn er een aantal beperkingen om een plaats te maken:

• Een nieuwe plaats kan niet meer dan 100.000 waarnemingen bevatten binnen zijn grens
  • Een nieuw Gebied kan niet groter zijn dan de grootte van de Amerikaanse staat Texas (ongeveer 695,662 vierkante km of 268,596 vierkante mi.)
  • Je kunt slechts 3 nieuwe plaatsen per dag maken
  • KML-bestanden kunnen niet groter zijn dan 1 mb in grootte (5 mb voor Curators)

Hoe maak je een Gebied op iNaturalist

Begin door te klikken op Plaatsen onder Meer in de kop. Dit brengt je naar de Gebiedenpagina.

Klik vervolgens op Een nieuw gebied toevoegen.

1. Lees de tekst in de gele Waarschuwingsbanner

2. Voer de naam in van jouw gebied (gebiedsnamen moeten uniek zijn)

3. Als het gebied volledig binnen een van de bestaande iNaturalist gebieden valt, zoals een staat of provincie, voeg die plaats toe als bovenliggend gebied

4. Upload de grens als een KML bestand. KML-veelhoeken kunnen worden gemaakt met de gratis tool Google Earth of Google Maps, GIS-applicaties zoals QGIS of ArcGIS. We ondersteunen KMZ bestanden niet, dus controleer de bestandsextensie

5. Bewaar jouw gebied

6. Het kan tot een dag duren voordat iNaturalist het gebied heeft verwerkt

Hoe teken je een gebiedsgrens voor iNaturalist met behulp van Google Maps

Dit is een handleiding voor het tekenen van een vorm in Google MyMaps, die geïmporteerd kan worden in iNaturalist. Je hebt een Google-account nodig om dit te doen.

1. Ga naar https://mymaps.google.com/

2. Klik opMaak een nieuwe kaart en zoom naar jouw gebied van interesse en teken hier een gebied voor de New York State Fairgrounds

3. Kies Teken een lijn->Voeg lijn of vorm toe

4. Omschrijf jouw gebied, klik opnieuw op het eerste punt om de veelhoek te voltooien en geef het dan een naam en sla het op

5. Klik de drie verticale stippen naast de naam van je laag en dan Exporteer gegevens ->KML/KMZ

6. Gebruik deze KML om een nieuw gebied aan te maken.

(Aangepast met de toestemming van Jane Widness's tutorial op het iNaturalist Forum)