Hoe maak je een waarneming met iNaturalist Next

Gewijzigd op Wo, 11 Sep om 7:36 PM

Gebruik de iNaturalist Next's AI Camera om een waarneming te maken!

Als je nog geen toestemming hebt gegeven aan iNaturalist Next om toegang te krijgen tot je camera, fotogalerij en locatie kan je dat gevraagd worden om dit te doen tijdens dit proces. Lees meer over iNaturalist Next permissies.

1. Druk op de knop van de AI Camera aan de onderkant van het scherm om deze te openen.

2. Het laden van de AI Camera kan enkele seconden duren.

3. Richt de AI Camera op een organisme en het zal je determinaties beginnen voor te stellen. Tik op de groene knop onderaan om een foto te maken wanneer je denkt dat het organisme is gedetermineerd. Merk op dat niet elk organisme herkenbaar is naar het soortenniveau.

4. U krijgt een lijst met determinatiesuggesties te zien. Tik op een vinkje om die soort te selecteren als de determinatie van je waarneming. Tik op "i" voor meer informatie over dat taxon, zoals de verspreidingskaart of meer foto's ervan, indien beschikbaar. Tik op het pictogram Zoeken (vergrootglas) rechtsboven om te zoeken en selecteer een taxon als geen van de suggesties er correct voor je uitzien.

5. Zodra u een determinatie hebt gekozen, worden op het volgende scherm de details van uw waarneming weergegeven die u kunt bewerken. The date, time, and location should automatically be filled in. Je hebt ook de optie om waarnemingsfoto's toe te voegen, de geoprivacy instelling van de waarneming te veranderen, het organisme als in gevangenschap/gecultiveerd markerenof schrijf een notitie over de waarneming.

6. Tik op de knop Opslaan of Nu uploaden. Drukken op Opslaan slaat de waarneming op, zodat je deze handmatig kunt uploaden naar iNaturalist wanneer je dat wilt en Upload Nu zal proberen de waarneming onmiddellijk te uploaden als uw internetverbinding stabiel is. Eenmaal succesvol geüpload, is jouw waarneming openbaar en voor iedereen zichtbaar en iedereen op iNaturalist kan hem of haar determineren.

7. Controleer de activiteit sectie later om te zien of iemand heeft gedetermineerd of gereageerd op uw waarneming!