Hvad er organismer?

Ændret den Fri, 2 Aug kl. 12:28 PM

Organismer er forskellige former for levende ting. Navnene på mange organismer kender man sikkert allerede, såsom mennesker, hvidhovedet ørne, planter, fugle, slanger, pattedyr og svampe.

Livets Træ beskriver, hvordan alle organismer er relateret. Organismer kan alle opfattes som placeringer på træet. Nogle er egentlig grupperinger, såsom Mariehøner, og refererer til hele grene. Andre, såsom Syvplettede Mariehøne, refererer til individuelle blade på træet. Det betyder, at en observation korrekt kan identificeres som én af flere organismer. En bille kan f.eks. identificeres som en Mariehøne eller en Syvplettede Mariehøne. Begge kunne være korrekte med Mariehøne som en grovere identifikation end Syvplettede Mariehøne.

Vi har bogmærket ti placeringer på Livets Træ med ikoner og farver, så de nemt kan findes. Disse er gode placeringer at begynde at udforske finere grene og blade.

Nogle gange er det nyttigt at tænke på Livets Træ som et stamtræ. Ligesom dine forældre er den fælles forfader til dig og din bror, er den taksonomiske slægt Typiske Mariehøner den fælles forfader til den Syvplettede Mariehøne og Californiske Mariehøne. Og ligesom de almindelige forfædre til dig og din anden fætter er dine oldeforældre, er den fælles forfader Syvplettede Mariehøne og Plettede Agurkebille den taksonomiske orden Biller.

Vi bruger termerne forældre og børn til at henvise til de hhv. mest umiddelbare forfædre og efterkommere. Og vi henviser til placeringer i retning af forfædre som grovere placeringer.