Hoe kan ik hulp krijgen bij het determineren van wat ik heb gezien of gehoord?

Gewijzigd op Mon, 05 Feb 2024 om 05:25 PM

Maak waarnemingen van wilde organismen met foto's of geluiden, locaties en data. Elke waarneming met deze dingen wordt automatisch in de categorie "ID nodig" geplaatst, zodat mensen die op zoek zijn naar waarnemingen om te determineren, ze vinden. Waarnemingen zonder deze drie dingen komen niet in aanmerking voor de status "Onderzoekskwaliteit." en worden dus geplaatst in de categorie "Onvolledig", aangezien determineerders waarschijnlijk niet kunnen helpen als er geen foto of locatie is.

Ook veel determineerders zoeken naar taxa waar ze deskundige van zijn, dus zelfs als je niet weet welke soort je hebt gezien, kun je een "hogere taxa"-ID's of icon taxa toevoegen, zoals planten, insecten, fungi, etc. Dat helpt mensen met kennis van dit soort organismen jouw waarneming te vinden.