Waarom herkent iNaturalist de naam niet die ik heb ingevoerd?

Gewijzigd op Di, 27 Aug om 3:29 PM

iNaturalist heeft informatie over veel verschillende soorten organismen en blijft nieuwe taxa toevoegen aan onze database. Als we een bepaalde naam die je hebt ingevoerd niet herkennen, is het mogelijk dat het een verouderd synoniem is of dat het gewoon ontbreekt in de database.

Als er een soort of ander taxon ontbreekt in de iNaturalist database, zoek dan eerst met de link "Search external name providers" die wordt weergegeven na het zoeken naar een naam zonder resultaat. Je kunt ook alternatieve namen proberen die we mogelijk herkennen (veelgebruikte namen, oude wetenschappelijke namen).

Als dat niet werkt, voeg dan de oorspronkelijke naam toe aan de beschrijving of als een reactie en bewaar het.  .

Dan:

1. Zoek naar jouw taxon's bovenliggende taxon in de header zoek op de iNat website. Bijvoorbeeld, als je Crotalus exampleus wilt toevoegen aan iNaturalist, zoek je naar Crotalus in het zoekvak en klik je op "Over" dat er vlak naast staat.

2. Dit brengt je naar de pagina van het taxon. Klik op het Curation menu (onder de grafiek aan de rechterkant) en selecteer "Melding voor Curation".

3. Schrijf een korte opmerking over het taxon dat je wilt toevoegen en link naar een bron. Onze site curatoren zullen het dan zien het en er zo snel mogelijk naar kijken.