iNaturalist Next - Het verken scherm

Gewijzigd op Di, 17 Sep om 10:52 PM

Met iNaturalist Next is het mogelijk om de meer dan 200 miljoen waarnemingen op iNaturalist te sorteren en filteren door het verken scherm te gebruiken. Deze help pagina toont je de basis en je kunt dan zelf het filter en sorteeropties testen.

Tik onderaan elk scherm in iNaturalist Next op het kompaspictogram om het verkennen scherm te zien. We raden ten sterkste aan om locatietoegang aan te zetten als u waarnemingen in uw omgeving wilt zien.

Het verkennende scherm bestaat uit twee hoofdsecties. De bovenste sectie toont de huidige taxon en locatie fiters aan de linkerkant, het filterpictogram aan de rechterkant en het aantal resultaten voor het huidige vak net hieronder:

Het midden van het scherm toont de resultaten van de huidige zoekopdracht. Dit kan verschijnen als een lijst, een groep tegels, of een kaart, afhankelijk van je huidige zoekopdracht. Let op het icoon in de rechterbenedenhoek dat een blad in de schermafbeelding hieronder toont.

Laten we door een voorbeeld lopen van het verkenningsscherm, ervan uitgaande dat u iNaturalist toegang geeft tot uw locatie.

1. Open het Verken scherm

2. Standaard zoekt iNaturalist Volgende zoekopdrachten alleen verifieerbare waarnemingen en zal je de meest voorkomende soorten tonen die zijn geplaatst op iNaturalist in de nabijgelegen regio. Als je wilt, kun je deze lijst scrollen en op een soort klikken om naar de pagina te gaan.

3. Laten we nu kijken naar individuele waarnemingen en niet alleen naar soorten. Je kunt op het resultaatnummer bovenaan of op het icoon rechtsonder klikken om het -type te kiezen van de resultaten die je wilt. Wanneer je dit doet, zie je deze opties:

4. Tik op "waarnemingen" en je ziet een kaartweergave van waarnemingen in de buurt. Het pictogram in de rechterbenedenhoek toont nu een verrekijker icoon, wat aangeeft dat je naar waarnemingen kijkt. Je kunt scrollen of zoomen op de kaart met behulp van je vingertoppen. Tik op een stip om een waarneming te openen als je wilt.

Aan de onderste kant kun je op het doel tikken om de kaart terug te brengen naar je huidige locatie, of tik op het pictogram van de lagen om de kaartlagen te wijzigen (bijvoorbeeld van reguliere kaarten naar satellietweergave).

5. Je ziet ook een zichtskiezer met drie pictogrammen.

Van links naar rechts betekenen deze pictogrammen
    1. Lijst weergave: weergave waarnemingen, gebaseerd op uw huidige filters, als lijst.
    2. Grid View: bekijk waarnemingen op basis van je huidige filters als een tabel met tegels.
    3. Kaartweergave (momenteel geselecteerd): weergave waarnemingen, gebaseerd op uw huidige filters, op een kaart.
  6. Tik op het pictogram 'Lijst weergeven' en je ziet nu je resultaten als een zichtbare lijst.

7. Laten we proberen de waarnemingen te filteren. Ga naar de bovenkant van het scherm en tik op het filterpictogram. Je ziet nu een lijst met filters die je kunt toepassen.

Tik op "Zoek naar een Taxon", Typ in op Beetles en tik op Beetles (Order Coleoptera). Er is een nieuw taxonfilter ingesteld:

8. Tik op de groene knop "Filters toepassen" onderaan.

9. Je ziet nu een lijst met resultaten die only de beetle observations in de omgeving toont.

10. Tik nogmaals op het filter-pictogram om filters te bewerken of toe te voegen. Je zou bijvoorbeeld kunnen filteren op een iNaturalist Place en alleen kevers in die plaats zien. Je kunt ook filteren op datum, kwaliteit van de data en andere opties. Tik op "Filters resetten" in de rechterbovenhoek om te resetten en opnieuw te beginnen.