Hoe gebruik je de tool Determineren - Basis

Gewijzigd op Tue, 13 Feb 2024 om 06:05 PM

Als je van plan bent veel waarnemingen een soortnaam te geven, dan vind je wellicht dat het klikken op individuele waarnemingen het werkproces erg vertraagt. Om het proces te versnellen is er een Determinatie tool speciaal ontworpen om je te helpen bij het determineren met behulp van sneltoetsen. Er is ook video handleiding die de Determinatie tool beschrijft.

1. Je kunt waarnemingen filteren op taxon, gebied of met andere filters in het filtermenu.

2. Klik op een afbeelding om meer details te tonen voor elke waarneming. Dit zal het determinatiescherm modaal of als pop-up openen.

3. Gebruik de knoppen om een ID of commentaar toe te voegen of akkoord te gaan met het huidige waarnemingstaxon.

4. Om een nieuwe ID toe te voegen, klik op "ID toevoegen", voer een taxon in en klik op Opslaan.

5. Leer de sneltoetsen om nog efficiënter te werken. Bijvoorbeeld, het indrukken van de i toets zal beginnen met het toevoegen van een nieuw ID, of op de een toets drukken zal akkoord gaan met het bestaande ID.

6. Extra tabbladen op het modale determinatiescherm tonen suggesties, aantekeningen of informatie over de kwaliteit van de gegevens.