Hoe neem je geluiden op met iNaturalist Next

Gewijzigd op Wo, 11 Sep om 7:36 PM

Het is mogelijk om een geluid op te nemen in iNaturalist Next en er een waarneming mee te maken of het toe te voegen aan een bestaande waarneming. Dit is vooral handig als je geen foto van dier kunt krijgen, of u wilt alle afbeeldingen van het dier aanvullen met geluiden die het maakt en die kunnen helpen bij identificatie.

1. Als je dit nog niet gedaan hebt, ga naar Instellingen (in het zijmenu) en selecteer "Alle waarnemingsopties" voor de waarnemingsknop.

2. Tik op de waarnemingsknop (die nu als groot + teken verschijnt) en kies het microfoonpictogram. Toestaan van iNaturalist Next voor toegang tot uw microfoon indien gevraagd.

3. Je ziet het 'Opname Nieuw Geluid' scherm. richt je microfoon op het onderwerp (en uit de wind, indien mogelijk) en tik op de rode microfoon om de opname te starten. Tik op de rode stop knop om te stoppen met opnemen.

4. Tik op de groene vinkje om de opname op te slaan en er een waarneming mee te maken. Tik op de afspeelknop om geluid terug te spelen. Tik op de retourpijl om het geluid te verwijderen en probeer opnieuw op te nemen.

5. Nadat u het geluid hebt opgeslagen door op het groene vinkje te tikken, ziet u het scherm Bewerken van het geluid. Je huidige tijd en locatie moeten worden opgeslagen als onderdeel van de waarneming. iNaturalist biedt geen determinatiesuggesties voor geluiden, we raden u aan om een determinatie aan de waarneming toe te voegen, zelfs als het iets is als "vogels" of "amfibiĆ«en". Je kunt dat doen door op het juiste icoon hier te tikken (scroll naar rechts om alle opties te zien).

Of tik op "Een ID toevoegen" om te zoeken naar een specifieker taxon om toe te voegen als determinatie. Het toevoegen van een determinatie helpt je waarneming te vinden door iemand die het kan determineren.

6. Tik op de knop "Opslaan" of "Nu uploaden". Drukken op Opslaan slaat de waarneming op, zodat je deze handmatig kunt uploaden naar iNaturalist wanneer je dat wilt en drukken op Upload Nu zal proberen de waarneming onmiddellijk te uploaden als uw internetverbinding stabiel is. Eenmaal succesvol geĆ¼pload, is jouw waarneming openbaar en voor iedereen zichtbaar en iedereen op iNaturalist kan hem of haar determineren.

7. Controleer de activiteit sectie later om te zien of iemand heeft gedetermineerd of gereageerd op uw waarneming!