Hvad er Personale, Kuratorer og Webstedsadmins?

Ændret den Fri, 2 Aug kl. 12:27 PM

iNat Personale er de personer, som drifter webstedet. De har direkte adgang til den underliggende kode samt databasen og kan ændre alt på webstedet. Man kan læse mere om personalemedlemmer hér.

Webstedskuratorer er iNat-brugere, som frivilligt bidrager til at holde vores taksonomiske data ajour samt hjælper med at håndtere andre problemer. Dette er ikke det samme som en projektkurator. Er man interesseret i at blive kurator, gennemlæs da først hele iNaturalist Kurator Guide og udfyld dernæst en Kuratoransøgning. For at ansøge om at blive webstedskurator skal man have haft en konto i mindst 60 dage samt have tilføjet 100 forbedrende identifikationer til nogens observationer, inkl. egne, og have oprettet mindst 5 flag. Mere info om kuratorer og deres roller kan findes i Kurator Guide.

Det faktum, at nogen er kurator, betyder ikke nødvendigvis, at de har taksonomisk eller identifikations ekspertise.

Webstedsadmins hjælper med at håndtere nationale noder i iNaturalist Network, herunder hvordan disse noder er opsat mv.