Afsnit A. Synonymisering af relationsukendte

Ændret den Tue, 2 Jul kl. 5:02 PM

Indholdsfortegnelse

Gå første til siden ukendte relationer for en taksonramme med en kilde som beskrevet i Intro.

Trin 1: Sørg for, at taksonen ikke er markeret og har færre end 100 observationer

Tjek, at taksonen har færre end 100 observationer og ingen flag. Er dette sandt, fortsæt til trin 2. Hvis det ikke er det, er det nok en god ide inden der fortsættes, at deltage i en diskussion i et flag om taksonens relation ukendt-status, som forklaret i afsnittet “Tilføjelse af en relation”.

Trin 2: Indsendelse af en taksonombytning

Normalt inaktiveres taxa ikke direkte på iNaturalist. I stedet udføres en taksonombytning. Indsendelse af ombytningen inaktiverer taksonen og flytter alt dens indhold til outputtaksonen. For at oprette en taksonombytning, klik på “Ny taksonændring”. Oprettelse af taksonombytninger er dækket i detaljer i vejledningen "Løsning af taksonflag Afsnit B. Sådan reageres på et flag, der anmoder om at ændre navnet på en takson ", men vi har tilføjet en forkortet trinoversigt nedenfor.  Start med at klikke på ‘Ny taksonændring’.

Før udfyldning af taksonændrigsformen, foretag noget research for at afgøre, hvad outputtaksonen er. Normalt kan dette bestemmes ved at udforske taksonrammekilden linket fra den relevante taksonrammeside (f. eks. . Eschmeyers katalog over fisk). Ariosoma nigrimanum er f.eks. et synonym for Ariosoma nigrimanus.

Kan der ikke findes en artsniveaudestination, brug den fineste node, der kan findes (f.eks. slægt Ariosoma). Kan der ikke findes en passende destination, og har taksonen ingen observationer eller identifikationer, kan den inaktiveres direkte fra taksonredigeringssiden i stedet for at oprette en taksonombytning.

Udfyld taksonombytningsformularen med kilden og outputtaksonen, og gem udkastet. Findes outputtaksonen ikke, skal den oprettes efter de her beskrevne trin.

Klik på “Indsend” for at indsende taksonombytningen. Dette inaktiverer inputtaksonen og flytter alt dens indhold til outputtaksonen. Når inputtaksonen er inaktiv, fremgår den ikke længere på relationer ukendt-siden.