Oversigt over opløsning af taksonflag

Ændret den Tue, 2 Jul kl. 5:01 PM

Indholdsfortegnelse

En af de mest nyttige ting man som kurator kan gøre, er at løse taksonomiske flag oprettet af fællesskabet. I denne vejledning beskrives, hvordan man kan reagere på nogle af de mest almindelige takson-flag anmodninger:

Intro

Uløste flag skal indeholde tilstrækkelig information til, at enhver kurator kan reagere på dem. Er dette ikke tilfældet, tilføj en kommentar med anmodning om den manglende information. Undtagelser er flag, som kræver, at der træffes en beslutning blandt kuratorer (f.eks. "Skal vi gøre X?"). I disse tilfælde er en god fremgangsmåde at tilføje en kommentar, der nævner en person, der har været involveret i at oprette eller kurere den pågældende takson.

De kan ofte findes ved at tjekke historiksiden, der linkes til, på kurationsfanen. Eller hvis indholdet er ældre end historiksidelancering fra februar 2022, så nederst på taksonredigeringssiden.

Mange uløste flag kræver ingen anden handling end at løse dem. F.eks.:

• Hvis en anden kurator har håndteret problemet, men har glemt at løse flaget
  • Hvis et flag ikke er et kurationsproblem, men noget, der skal håndteres som et funktionalitetsproblem mere passende for iNaturalist Forum eller help@inaturalist.org
  • Hvis flaget kræver mere information fra anmoderen og mere end en måned er forløbet, siden informationen blev udbedt i form af en kommentar

I disse tilfælde, tilføj blot en kommentar, der forklarer hvorfor, og løs flaget.