Hvad er tavsgørelse og blokering? Hvordan blokerer eller tavsgør man en konto?

Ændret den Fri, 2 Aug kl. 12:28 PM

INDHOLDSFORTEGNELSE

Tavsgørelse og blokering er begge metoder til at håndtere uønskede notifikationer fra eller interaktioner med andre iNaturalist-brugere.

Tavsgørelse af nogen forhindrer, at man modtage notifikationer om deres aktiviteter, herunder at man modtager kommentarer til sine observationer, beskeder, omtale mv. Tavsgørelse er en hjælp til at ignorere nogen uden at forhindre deres aktiviteter.

Blokerer man nogen, vil man ikke modtage deres beskeder, kommentarer til ens observationer, identifikationer af ens observationer samt andre forsøg på interageren på iNaturalist. Man får også fjernet deres observationer fra søgeresultater og egne observationer fjernes fra deres søgeresultater. Man bliver dog ikke usynlig for dem. De kan stadig finde ens observationer og se ens profil, man fritages blot for deres interaktion.

Tavsgørelse

Man kan tavsgøre så mange personer, som ønsket, men husk blot, at man vil gå glip af potentielt vigtige notifikationer, såsom identifikationer, som skifter Fællesskabs ID på egne observationer.

Der er to måder at tavsgøre eller fjerne tavsgørelsen af en anden konto på iNaturalist.

1. Gå til brugerens profilside på webstedet, hvor man vil se en Tavsgør-knap. Klik på den for at tavsgøre denne konto. Man kan også slå tavsgørelsen for denne bruger fra ved at klikke på knappen igen.

2. Gå til siden Relationer under Kontoindstillinger. Under Tavsgjorte brugere, skriv kontobrugernavnet og vælg det for at tavsgøre det. Man kan også slå tavsgørelse af konti fra på denne side.

Blokering

Blokering er til situationer, hvor man bare ikke kan komme overens med nogen og man ikke lades i fred af dem trods ens bedste bestræbelser på at bilægge tvister på en civiliseret måde. Det er ikke en måde at skjule sig for folk, for at forhindre identifikationer fra nogen, hvis meninger man ikke stoler på, eller til at fravælge Fællesskabs ID (der er en anden indstilling til det). Derfor virker blokering begge veje: Blokerer man nogen, kan de ikke interagere med én, men man kan heller ikke interagere med dem. Misbruger man det til at forhindre nogen i at identificere ens observationer, forhindre man også en selv i at identificere deres observationer.

Man kan kun blokere tre personer. Vi anser dette for et rimeligt antal, der imødekommer de folk, som har brug for blokering, men samtidig forhindre misbrug af blokering. Blokering bør anvendes som en sidste udvej. Mener man at have behov for at blokere flere end tre personer, bedes man kontakte os.

Chikaneres eller stalkes man af nogen på iNaturalist, herunder oprettelse flere konti for at omgå en blokering, man har opsat, så lad os vide. Repræsenterer dette en overtrædelse af vores Vilkår for brug eller anden adfærd, som vi finder upassende på vores websted, vil vi undersøge nærmere.

For at blokere en anden konto, gå til siden Relationer under Kontoindstillinger og rul ned. Under Blokerede brugere, skriv kontobrugernavnet og vælg det for at blokere det. Man kan også afblokere en konto på denne side.