Nogen tilføjede en Identifikation til min observation. Hvad gør man så?

Ændret den Tue, 3 Sep kl. 5:39 PM

Det kan være spændende at få sin første identifikation på iNaturalist, men man ved måske ikke, hvad man så skal gøre. Her er nogle muligheder, men husk til enhver tid på et par ting:

• Når man tilføjer eller er enig i en identifikation, skal man være i stand til uafhængigt at verificere den
  • Nogle gange tilføjer folk "grove" identifikationer til observationer. Her er grunden
  • Det er OK at at tage fejl! Vi er alle her for at lære og blive mere vidende, og alle begår fejl. Fejl kan korrigeres på iNaturalist.

Stil et spørgsmål eller opret en kommentar

Hvis nogen tilføjer en identifikation til ens observation, og man ikke ved, hvordan vedkommende var i stand til at træffe dette valg, kan man skrive en høflig kommentar og spørge! Mange personer på iNaturalist er villige til at forklare deres ræsonnement. På denne måde kan man lære at foretage denne identifikation i fremtiden. Mener man imidlertid, at vedkommendes identifikation er forkert, kan man skrive en kommentar og henvise til dokumentation for, hvorfor man mener, at ens egen identifikation er korrekt. iNaturalist er opbygget omkring disse civile, evidensbaserede diskussioner. Vi forsøger alle at komme frem til sandheden.

Gør intet

Har man ikke tid eller evne til at udføre undersøgelser eller stille spørgsmål, er det i orden. Det er OK at lade andre iNaturalist-brugere finde og identificere ens egen observation.

Træk identifikation tilbage

Er man ikke sikker på, at andre har ret, men man ved, at ens egen identifikation er forkert, kan man tilbagekalde sin identifikation (dette er p.t. kun muligt via vores websted og Android-app). Tilbagekaldelse af identifikationen vil enten gøre den grå eller overstege den, og identifikationen vil ikke længere tælle ift. observationens Fællesskabs Takson.

Være enig i identifikationen

Mener man, at den anden persons identifikation er korrekt, kan man være enig i den. Men dette bør man kun være, hvis man uafhængigt kan bekræfte den.

Brug et øjeblik på iNaturalist til at se på fotoene af den takson, vedkommende foreslog, og dens udbredelsesområde, hvilket man kan gøre ved at klikke eller trykke på identifikationen. Sørg for, at der ikke er nogen lignende arter, eller at arten er inden for dens udbredelsesområde. iNaturalist-observationsdata bruges til forskning og bevaringstiltag, og forkerte identifikationer kan reducere datakvaliteten.